Nädalavahetusel ootab meid tõeline kevadilm

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike
Päike Foto: HEGE-LEE PAISTE / Sakala

Talvekülma naasmist pole veel oodata: nädalavahetuseks lubab riigi ilmateenistus päikesepaistet ja plusskraade. Uue nädala alguses lubab küll ööseks ligi kümme miinuskraadi, ent päeval peaks temperatuur siiski plusspoolel püsima.
 

Reede öösel riivab Eestit madalrõhulohk. Kohati sajab veidi lörtsi ja vihma. Päeval tugevneb kõrgrõhuala mõju ning ilm on sajuta ja selgem. Puhub tugev edelatuul, eriti põhjarannikul, puhanguid on Soome lahe ääres kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0...+3, öö hakul Ida-Eestis kuni –1, päeval +2...+6 kraadi.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta, öösel on pilvi enam, päev tuleb selgema taevaga. Lääne- ja edelatuul jääb öösel üürikeseks pisut nõrgemaks. Hommikul tugevneb edelatuul uuesti ja päeval on taas puhanguid kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0...+3 kraadi, sisemaal võib pool kraadi ka nullist madalamale langeda, päeval +3...+6 kraadi.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeva öösel liigub aktiivsena püsiv madalrõhkkond üle Lapimaa kagusse ja selle jõulist survet on Eestis tunda eelkõige tugeva lääne- ja loodetuulena. Päeval tõusva õhurõhu foonil jääb tuul vaiksemaks Lääne-Eestis ja alles õhtul Ida-Eestis. Öösel sajab mõnes kohas veidi vihma ja lörtsi, päeval on laialdaselt selget taevast. Õhutemperatuur on öö hakul +1...+3 kraadi, pärast keskööd langeb sisemaal 0...–2 kraadini, päeval tõuseb 0...+2, saartel kuni +4 kraadini.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kuigi praegu ilma jahenemist veel ei paista, on riigi ilmateenistuse kuuprognoosis siiski kirjas, et veebruari teises pooles muutub ilm talvisemaks. Sademeid on vähem ja need tulevad enamasti lumena, õhutemperatuur langeb. Kuu lõpus võib ööpäeva keskmine õhutemperatuur langeda pikaajalisest keskmisest madalamale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles