Ettevaatust! Liikvel on libainspektorid

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris päästeametnik kontrollkäigul.
Päris päästeametnik kontrollkäigul. Foto: Urmas Luik

Päästeameti teatel on liikvel end tuleohutust kontrollivateks inspektoriteks nimetavad petised, kes kontrolli ettekäändel võõrastesse kodudesse soovivad siseneda.

Päästeameti teatel on tegemist pettusega ning end tuleohutust kontrollivateks inspektoriteks nimetavad kelmid kasutavad päästeameti nime inimestelt raha küsimiseks, edastas amet sotsiaalmeediad.

Päästeamet rõhutab, et kodudes elanikke ohutusalaselt nõustavad päästjad, inspektorid või muud päästeametnikud esitlevad end alati nimeliselt ja näitavad töötõendit või vabatahtliku päästja tunnistust. Samuti on päästeametnike poolt tehtavad kodunõustamised eranditult alati tasuta.

Päästeameti inspektoritel on seljas vormiriietus ning nad liiguvad ringi reeglina punaste päästeameti embleemidega autodega.

Juhul, kui inimesel tekib kahtlus teda külastava isiku suhtes, tuleb alati küsida töötõendit ning libainspektoritest päästeametile või politseile kohe teada anda, edastas amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles