Ajalehtede liit: munitsipaalväljaanne ei tohiks avaldada raha eest reklaami

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad ajalehed.
Vanad ajalehed. Foto: Toomas Huik

Kui eelmisel nädalal kutsus president Kersti Kaljulaid linnade ja valdade päeval kohalikele omavalitsusjuhtidele peetud kõnes üles loobuma linna- ja vallalehtede väljaandmisest, siis Eesti ajalehtede liidu (EALL) tegevjuht Mart Raudsaare hinnangul ei tohiks kohalike omavalitsuste väljaanded võtta reklaami avaldamise eest raha ja kui selles hea tava korras kokkuleppele ei jõuta, siis tuleks kehtestada riiklik regulatsioon.

"Põhiseaduse paragrahv 45 ütleb, et igaühel on õigus vabalt levitada oma ideid, veendumusi ja informatsiooni. Mina arvan, et see kehtib ka omavalitsuste kohta. Neil on õigus välja anda oma infolehti, aga seda tehes peaksid nad mõistlikult maksumaksja rahaga ümber käima," rääkis Raudsaar Vikerhommikule antud usutluses.

Raudsaar lisas, et munitsipaalväljaannete ülesanne on täita tühimikku, kui kohalik ajakirjandus ei räägi kõigest, mida kohalik omavalitsus kogukonna jaoks teeb. "Aga kui kohalik leht seda teeb, siis on see mõttetu raiskamine ja reklaamiturgu ei tohiks solkida," lausus Raudsaar.

Loe lisaks ERRi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles