Vabariigi aastapäev Paide linnas- kontsert, sünnipäevatort ja riigilippude heiskamine

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilipp.
Riigilipp. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Paide omavalitsuses toimuvad suuremad Eesti sünnipäeva sündmused Paide linnas, Purdis ja Valgmal.

 

Paide linn alustab Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva tähistamist juba 24. veebruari varahommikul, kui päikesetõusul, orienteeruvalt kell 7.25 heisatakse Keskväljakul 10 riigilippu.

Pärast tseremooniat toimub Paide Püha Risti kirikus palvus. Palvuse lõppedes peavad Paide linna ja Kaitseliidu Järva maleva esindajad mälestushetke vana rahvamaja ees ning asetavad mälestusmärgile lillekorvid ja küünlad.

Kell 12.00 loetakse Paide lipuväljakul ette iseseisvusmanifest ning pärast seda algab ühine minek Paide Muusika- ja Teatrimajja Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusele.

Aktusel annab linnavalitsus üle aastapreemiad ning sihtkapitali Andekas Laps nõukogu tunnustab preemialaureaate. Esineb Paide Muusika- ja Teatrimaja muusikastuudio neidude ansambel Sirjelind.

Aktust juhib Paide Teatri näitleja Johannes Richard Sepping.

Sünnipäeva kontsertetedus "Soopealne maa" on pühendatud 85 aasta möödumisele esimesest üldtantsupeost. Lavastab Kätlin Merisalu. Kaasa teevad Paide linna umbes 300 rahvatantsijat.

Kontsertaktuse lõppedes saab sünnipäevatorti.

Ka Valgma Külaselts korraldab pühapäeval sünnipäevapeo, mis algab lippude heiskamisega ning lõpeb matka ja peoga. Vaata siit lähemalt!

Purdi külaselts korraldab Kogu pere jalutuskäigu, kuhu on oodatud kõik huvilised. Matka pikkus on 7,5 km. Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles