Paides heiskavad pühapäeval riigilipud linna aukodanik, vapimärgi kavaler ja kultuuripärl

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Feštšin.
Mihhail Feštšin. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

24. veebruaril varahommikul päikesetõusul heisatakse Paide keskväljakul kümme riigilippu. Traditsiooniliselt teevad seda Paide politsei, päästeameti, Kaitseliidu Järva maleva ning Paide linna esindajad. Esimest korda lisanduvad neile Paide linna aukodanik 2018 Mihhail Feštšin, vapimärgi kavaler Jaan Madis ja Järvamaa kultuuripärl Tiina Kivimäe.

 

Päästeametist heiskab lipu Paide komando pealik Ilmar Koppel, politseist piirkonnavanem Priit Söörd, kodutütar Kirsi Tamsalu, noorkotkas Kaur Varinurm, naiskodukaitsja Vivika Barnabas, kaitseliitlane Tarmo Koit ja linnapea Priit Värk.

Lippude heiskamisele järgneb palvus Paide Püha Risti kirikus ning lillekorvide asetus Vabadussõja mälestusmärgile vana rahvamaja ees.

Kell 12 algab lipuväljakul iseseisvusmanifesti ettelugemine, seda teeb Paide gümnaasiumi XI klassi õpilane Marti Kutsar. Kell 13 algab kontsertaktus Paide muusika- ja teatrimajas. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles