Vibuspordi Euroopa meistrivõistlustel käib kullajaht

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piim spordihallis jagati välja preemiad Järvamaa 2018. aasta parimatele sportlastele
E-Piim spordihallis jagati välja preemiad Järvamaa 2018. aasta parimatele sportlastele Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi spordikooli noored, kes esindavad Türi vibukooli, on olnud väga edukad Türgis Euroopa sisemeistrivõistlustel.

 

26. veebruaril algasid Türgis Samsunis noorte ja täiskasvanute Euroopa meistrivõistlused, kus osaleb kolm Türi vibukooli noort. Lisell Jäätma ja Meeri-Marita Paas lasevad plokkvibu juunioride neidude klassis ning Robin Jäätma plokkvibu juunioride noormeeste klassis.

27. veebruaril lasti eelringe, kus Lisell Jäätma sai kvalifikatsioon neljanda koha tulemusega 584 silma. Meeri-Marita Paas sai 577 silmaga duellideks kümnenda asetuse. Robin Jäätma lasi üle enda nimel oleva Eesti rekordi, mis on nüüd 589 silma. Sellega sai ta duellideks viienda asetuse.

Täna lasid noored duelle. Lisell Jäätma ⅛-duellis vastaseks türklanna B. Topkarci. Kahjuks pidi Lisell seisul 145:146 vastase paremust tunnistama ning sai sellega üheksanda koha. 

Meeri-Marita Paasi ⅛-duelli vastane oli A. Mlinaric Horvaatiast. Kahjuks pidi ka Meeri-Marita tunnistama vastase paremust ning lõpetas Euroopa meistrivõistlused üheksanda kohaga. 

Robin Jäätma esimene vastane oli venelane D. Kosenkov. Robin võitis vastase seisul 146:145. Jätkates sellega ¼-duellis. Tema vastaseks tuli tugev taanlane S. Olsen. Duell oli väga tasavägine ja lõppes viigiga 149:149, võitja selgitamiseks tuli lasta lisanool. Robin tabas 10 ja vastane 9. Seega pääses Robin poolfinaali. 149 150st võimalikust on ka uus juunioride Eesti rekord. Poolfinaalis oli Robini vastas esimese asetusega norralane A. Faugstad. Robin suutis jätkata head laskmist ja alistas vastase seisul 148:147. Sellega laseb Robin Jäätma laupäevases kullamatšis, tema vastane on türklane Y. Yildiz.

Matš algab Eesti aja järgi kell 9:20 ja seda saab jälgida Youtube otseülekandena ning ianseo lehelt.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles