Vibuspordi Euroopa meistrivõistlustel käis kullajaht

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Jäätma.
Robin Jäätma. Foto: Erakogu

Türi spordikooli noored, kes esindavad spordiklubi Türi Vibukool, on olnud  Türgis Euroopa sisemeistrivõistluste väga edukad.

 

Eelmisel nädalal algasid Türgis Samsunis noorte ja täiskasvanute Euroopa meistrivõistlused, kus osaleb kolm Türi Vibukooli noort. Lisell Jäätma ja Meeri-Marita Paas lasevad plokkvibu juunioride neidude klassis ning Robin Jäätma plokkvibu juunioride noormeeste klassis.

Kesknädalal lasti eelringe, kus Lisell Jäätma sai kvalifikatsioon neljanda koha tulemusega 584 silma. Meeri-Marita Paas sai 577 silmaga duellideks kümnenda asetuse. Robin Jäätma lasi üle enda nimel oleva Eesti rekordi, mis  on nüüd 589 silma. Sellega sai ta duellideks viienda asetuse.

Täna lasid noored duelle. Lisell Jäätma sai ⅛-duelli vastaseks türklanna B. Topkarci. Kahjuks pidi Lisell seisul 145:146 vastase paremust tunnistama ja jäi sellega üheksandaks. 

Meeri-Marita Paasi ⅛-duelli vastane oli A. Mlinaric Horvaatiast. Kahjuks pidi ka Meeri-Marita tunnistama vastase paremust ja lõpetas Euroopa meistrivõistlused üheksanda kohaga. 

Robin Jäätma esimene vastane oli venelane D. Kosenkov. Robin võitis vastase seisul 146:145. Jätkates sellega ¼-duellis. Tema vastane tuli tugev taanlane S. Olsen. Duell oli väga tasavägine ja lõppes viigiga 149:149, võitja selgitamiseks tuli lasta lisanool. Robin tabas 10 ja vastane 9. Seega pääses Robin poolfinaali. 149/150st võimalikust on ka uus juunioride Eesti rekord. Poolfinaalis oli Robini vastane esimese asetusega norralane A. Faugstad. Robin suutis jätkata head laskmist ning alistas vastase seisul 148:147. Sellega pääses Robin Jäätma laupäevasesse kullamatši, tema vastane oli türklane Y. Yildiz.

Tasavägises matšis jäi võitjana peale Robin Jäätma seisuga 148:146 ja tõi Eestile kuldmedali. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles