Tunne ajalugu: 20 aastat tagasi avati Paides kireva saatusega ööklubi Ekvaator

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Ekvaator.
Ööklubi Ekvaator. Foto: Tiit Reinberg

1999. aasta hilistalvine Järva Teataja kirjutas, et Paides endise Restore poe ruumides Tallinna tänavas peaks uksed avama linna esimene ööklubi, mis saab nimeks Ekvaator.

 

Lisaks sai lehest teada, et tulevases lõbustuspaigas käisid remondi- ja korististustööd juba ligemale aasta. Uue koha omanikud pidasid tol ajal baari ka Tallinnas Laagris.

Ööklubi avamiseks laenu ei võetud. Kogu ehitus läks asjaosaliste sõnul maksma tolle aja kohta hiiglaslikud 1,5–2 miljonit krooni.

1999. aasta Järva Teataja kirjutab...
1999. aasta Järva Teataja kirjutab... Foto: Foto ajalehest

Plaanid olid igal juhul uhked, lisaks tavapärastele peoõhtutele oli omanike soov kutsuda esinema ansamblid ja võimalusel korraldada teismelistele ka alkoholivabasid diskosid ja tantsumaratone.

Ööklubi avamiseks laenu ei võetud. Kogu ehitus läks asjaosaliste sõnul maksma tolle aja kohta hiiglaslikud 1,5–2 miljonit krooni.

Reklaamiti välja, et ööklubisse on sissepääs üldjuhul prii. Vaid esinejatega või auhindadega õhtul tuli pilet osta.

2014. aastal andis ööklubi Ekvaator andis oma Facebooki lehel teada, et edaspidi kannab klubi nimetust Bucket Baar.

Programmijuht kinnitas toona teavet ja lisas, et muudatusi on ööklubi sisuski. «Osaliselt on juba uuenenud, kuid uueneb veelgi klubi heli- ja valguspark ning muudatusi tuleb programmigi,» täpsustas ta.

Aastate jooksul on antud ööklubis erinevaid intsidente, peksmistest ja pussitamistest tulistamisteni, toimud omajagu. Kohale on tehtud ka (vähemalt üks) pommiähvardus. Kolm aastat tagasi märtsis pussitas seal mees enesekaitseks kaht meest. Üks neist suri saadud vigastustesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles