Raadio kutsub jälle e-etteütlust kirjutama

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etteütlus.
Etteütlus. Foto: Toomas Huik
  • E-etteütluse osalejate rekord sündis 2018. aastal, kui tegiaid oli 6377
  • E-etteütluse tekst loetakse Vikerraadios ette 14. märtsil kell 10.30

Emakeelepäeval, 14. märtsil kell 10.30 toimub Vikerraadios 12. korda e-etteütluse võistlus, mis on tänavu laulupeoteemaline.

2008. aastal 277 osalejaga alustanud etteütlus on kasvanud oodatud ettevõtmiseks, millest võtavad iga-aastaselt osa tuhanded inimesed. Senine e-etteütluse osalejate rekord sündis 2018. aastal, kui Vikerraadioni jõudis 6377 etteütlust ning osales üle 100 haridusasutuse.

E-etteütluse tekst loetakse Vikerraadios ette neljapäeval, 14. märtsil kell 10.30. Kuuldu tuleb kirjutada Vikerraadio kodulehel etteütluse aknasse (leht aktiveerub sama päeva hommikul pool tundi enne aktsiooni). Etteütlust loetakse ette kuni kella 11ni, seejärel võistlus lõpeb. Tulemused selguvad kell 12.15 algavas "Uudis+" saates ning pannakse üles ka Vikerraadio kodulehele.

Etteütlusel saab osaleda viies kategoorias: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad, muu emakeelega inimesed ning välismaal elavad-õppivad eestlased. Eriauhind on mõeldud parimale nutiseadmega kirjutajale, tänavu märgitakse auhinnaga ära ka noorim ja vanim osaleja. Möödunud aastal oli e-etteütlusel võimalik osaleda ka kuulmispuudega inimestel, kes said lugeda teksti huultelt. Samasugune võimalus on ka tänavu.

Loe lisaks ERRi kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles