Kunstikoolis hakkavad õppima Paide gümnaasiumi noored

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänasest hakkavad Paide gümnasistid õppima joonestamist ja praktilist joonistamist Paide huvikeskuse kunstikoolis

Kahe kooli vahelise koostööprojekti eesmärk on siduda formaal- ja mitteformaalharidust, mitmekesistada igapäevaseid koolitunde ning pakkuda kvaliteetset õpet professionaalsete juhendajate käe all. Kunstikooli õpetajad Margus Tiitsmaa (alias Sorge) ning Madli Liiva hakkavad õpetama vastavalt joonestamist ja praktilist joonistamist.

Loovainete kaudu tutvuvad noored nii joonestamise kui ka joonistamise algtõdedega ning saavad paremaid kunstiteadmisi, mida kasutada karjääri plaanimisel või edaspidises elus. Kunstikoolis õppimine arendab loovust, tehnilist mõtlemist ja ruumilist kujutlusvõimet ning õpetab edastama oma ideid jooniste abil.

Loodetakse väga, et paindlik ning nüüdisaegne lähenemine õppimisele toob lähiajal juurde uusi koostöövõimalusi. Selline projekt aitab ka õpetajatel igapäevarutiinist välja tulla ning oma kunstiteadmisi laiemalt jagada. Kaugemas perspektiivis loodetakse rikastada noorte loominguga linnaruumi ja suurendada kunsti väärtust.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles