Kuula ja laula kaasa: Jaan Pehk pani e-etteütluse laulu sisse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emakeelepäeval, 14. märtsil kell 10.30 toimub Vikerraadios 12. korda e-etteütluse võistlus, mis on tänavu laulupeoteemaline. Muusik Jaan Pehk aga viisistas Vikerraadio palvel eelmise aasta e-etteütluse teksti.

Kuula esitust SIIT (alates 05:30)

2018. aasta e-etteütluse tekst:

Tänapäeval külastaks Tammsaare kui kuurortides käija igal juhul modernset spaakeskust, uurides pärast massaaži ka oma šedöövrite retseptsiooni 21. sajandi vargamäelikus tööühiskonnas.

Peas tohuvabohu, mekkis eksaminand heade mõtete linna kuulsaimas bistroos singi-juustu-küüslaugutäidisega bataati, silme ees lugemata hitt-teosed, ja unistas laenutustähtaegadeta raamatukogust.

Lavastuste sari "Sajandi lugu" ühendab vastastikku teatreid, mis pakuvad peale vaba aja veetmise võimaluse ka pika kõlblikkusajaga vaimutoitu.

"Jannsen, Jakobson," ütles aasta tegijast noorkotkas vanalinlikus hoones toimunud väitlusel, "ei teadnud e-aabitsast ega e-koolist midagi, vaid veensid igameest, et rahvustunne, mis maitseb nagu rukkileib rõõsakoorevõiga, rajaneb kirjaoskusel."

Emakeelepäeval, 14. märtsil kell 10.30 toimub Vikerraadios 12. korda e-etteütluse võistlus, mis on tänavu laulupeoteemaline.

2008. aastal 277 osalejaga alustanud etteütlus on kasvanud oodatud ettevõtmiseks, millest võtavad iga-aastaselt osa tuhanded inimesed. Senine e-etteütluse osalejate rekord sündis 2018. aastal, kui Vikerraadioni jõudis 6377 etteütlust ning osales üle 100 haridusasutuse.

E-etteütluse tekst loetakse Vikerraadios ette 14. märtsil kell 10.30. Kuuldu tuleb kirjutada Vikerraadio kodulehel etteütluse aknasse (leht aktiveerub sama päeva hommikul pool tundi enne aktsiooni). Etteütlust loetakse ette kuni kella 11ni, seejärel võistlus lõpeb. Tulemused selguvad kell 12.15 algavas "Uudis+" saates ning pannakse üles ka Vikerraadio kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles