Koolitoitlustaja serveerib õpilastele kuulsuste lemmikroogasid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lilli Tölp

Homme algab Daily koolisööklates üle-eestiline projekt „Tähed taldrikus“, mis toob õpilaste lõunalauale näitleja Karl Robert Saaremäe, muusik Jalmar Vabarna, epeevehkleja Nikolai Novosjolovi, ajakirja Naisteleht köögitoimetaja Ragne Värki ning toidublogija ja -ajakirjanik Mari-Liis Iloveri lemmiktoidud.

Ka Koerus ja Paides toitlustav koolitoitlustaja Daily esitas tuntud Eesti inimestele väljakutse koostada oma lemmiktoitudest menüü, mida järgmise kuu jooksul saavad koolilõunaks nautida enam kui 24 000 õpilast üle Eesti.

„Meie koolisööklates toimub alati midagi põnevat. Olgu selleks harivad ja lõbusad ühiskokkamised, õpilaste harimine toidujäätmete vähendamise teemal või kindlaid toiduaineid au sisse tõstvad teemapäevad. Teist korda toimuv projekt, kus kuulsuste retseptide järgi valmivad koolilõunad, pakub lastele uutmoodi maitseelamusi ja võimalust teha tutvust tuntud inimeste lemmiktoitudega. Samuti inspireerivad uudsed toidud meie usinaid koolikokkasid ning toovad vaheldust nende tööpäeva,“ rääkis Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson. 

53 koolis üle Eesti serveeritakse esimesena näitleja Karl Robert Saaremäe õpetuste järgi valmivaid roogasid. Koolilaste rõõmuks valmib värviline supertoit kalkuni, riisi ja karriga ning tatra-hakklihasegadik. 

53 koolis üle Eesti serveeritakse esimesena näitleja Karl Robert Saaremäe õpetuste järgi valmivaid roogasid. Koolilaste rõõmuks valmib värviline supertoit kalkuni, riisi ja karriga ning tatra-hakklihasegadik.

Märtsi viimasel nädalal saavad õpilased nautida toidublogija ning ajakirjade Oma Maitse ja Tervis Pluss toiduajakirjanik Mari-Liis Iloveri retseptilaekast pärit toitusid. Menüüs on tomatine läätsesupp sealihaga ja õunakrõbedik vaniljekastmega ning kalkuni-aedviljavokk.   

Aprilli esimesel nädalal toob ajakirja Naisteleht köögitoimetaja Ragne Värk koolisööklasse erinevate riikide hõngu. Maitsta saab taipärast lillakapsapüreesuppi kalkunilihaga, Itaalia köögi meistriteost panna cottat ning riisi-kana pajarooga.

Aprilli teisel nädalal on koolilõunad valmistatud muusik Jalmar Vabarna lemmikretseptide järgi. Menüüst leiab krehvitselt küüslauguse ühepajatoidu sealihaga, mõnusa kohupiimakreemi ning täisterapasta veisehakkliha ja tomatitega.

Projekti lõpetavad aprilli kolmandal nädalal epeevehkleja Nikolai Novosjolovi meelistoidud. Õpilaste lõunalaualt leiab nii brokolipüreesupi kanalihaga kui ka banaanist kohupiimamaiuse.

„Tänaste laste koolitoit on energia- ja toitaineterohke kõhutäis. Menüüde koostamisel jälgitakse nii riiklikult kehtestatud nõudeid kui ka toitlustaja enda paika pandud menüüstandardeid. Ka „Tähed taldrikus“ projekti raames pakutavad toidud vastavad samadele standarditele,“ kinnitas Endrikson.

Toitude valmistamisel kasutatakse maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete asemel naturaalseid ürte ning erinevate puljongi-, supi- ja kastmekontsentraatide asemel keedetakse puljong kontidest ja lihast. Kõik valmivad toidud mahuvad ka koolilõunale kehtestatud päevatasu sisse.

„Tähed taldrikus“ projekt toimub 18. märtsist 18. aprillini Daily teenindatavates koolides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles