Tasuta IT-koolituste vastu on seni suurim huvi pensionäride seas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa. Foto on illustratiivne.
Töötukassa. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Eesti töötukassa üleskutsele värskendada oma IT-oskusi on nädala jooksul kõige aktiivsemalt reageerinud pensionärid ja venekeelsed inimesed. Suur on huvi olnud Tallinnas ja Harjumaal, kus paari esimese päevaga on endale karjäärinõustamiseks aja kinni pannud poolsada üle 50 aasta vanuseid inimesi.  Just karjäärinõustaja abiga saab selgeks, milline koolitus on see õige.

Kui inimene on vähemalt 50aastane ja tema  keskmine sissetulek kuus oli eelmisel aastal alla 1291 euro, saab ta töötukassa toel lihvida oma arvutioskusi. Töötavatele inimestele pakutakse erinevaid IT-koolitusi – päris alustajatele ja ka spetsialistidele.

Töötukassa infospetsialistide sõnul on inimesed olnud julged, uuritud on koolitajate ja koolituste kohta, pensioniealised on rõõmuga valmis uuteks proovikivideks, aktiivsemad võiksid aga olla inimesed, kes on viiekümnendate alguses. Üle 50aastased said koolihariduse siis, kui arvuteid polnud igapäevatöös. Praegul on väga vähe selliseid töökohti, kus saab hakkama ilma arvutita, seega arvutioskus on hädavajalik tööturul konkureerimiseks.

Töötavaid inimesi, kes on vanuses  50 kuni pensioniiga ja kelle palk jääb alla keskmise palga, on ligikaudu 100 000. Infot koolituste kohta saab aadressilt www.töötajaõpi.ee. Lisaks on võimalik lugeda lugusid teiste inimeste õppimisest ja proovida oma IT-teadmisi. Koolituste kohta saab rohkem teavet ka telefonilt 15501.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles