Lelle-Türi raudteelõigu remondi vastu tundis huvi üks firma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi ja Lelle vaheline raudteelõik tehakse korda.
Türi ja Lelle vaheline raudteelõik tehakse korda. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS-i Lelle-Türi raudteelõigu kapitaalremondi hankele tehti vaid üks pakkumus. Selle tegi OÜ GoTrack, pakkudes maksumuseks 12,5 miljonit eurot.

Edelaraudtee rekonstrueerib 28 kilomeetri ulatuses raudteelõigul pealisehitust, millega saab tõsta reisirongide piirkiiruse 120 kilomeetrini tunnis.

Veebruaris kirjutas ERR, et Edelaraudtee on valmis tasuma remondi eest oma vahenditest, kuid siis tuleks tõsta raudteekasutustasu, näiteks miljoni euro võrra aastas.

Töö sisaldab ehitustöö projekteerimist, kogu vana raudtee pealisehitise asendamist uuega, pikkrööbastega tee ehitamist, ülesõidukohtade rekonstrueerimist, pöörmete asendamist uutega, sildade osalist remonti ning kraavide puhastamist.

Samuti peab töövõtja soetama tööde läbiviimiseks vajalikud rööpad ja betoonliiprid. Rekonstrueerimine peaks toimuma kümne kuu jooksul hankelepingu sõlmimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles