Türi elamuspark kasvab veelgi

Järva Teataja
Copy
Türi elamuspark
Türi elamuspark Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2017. aastal Türi linna külje all Kõrgessaares avatud elamuspark on sinna seiklema meenutanud külalisi lähemalt ja kugemalt. Juba avamisel nentis eestvedaja Sulo Särkinen, et park pole päris valmis ning seda arendatakse pidevalt edasi.

Nii kirjutaski Särkinen eelmisel aastal projekti elamuspargi edasiaredamiseks ning LEADERi kohalik koostöökogu ja PRIA andsid sellele omalt poolt ka rohelise tule.

Plaan näeb ette, et tänavu saab elamuspargi teeninduskeskus ka elektriühenduse, mis annab seal võimaluse kasutada helisüsteeme, valgustust, müüa kohvijooke, soojendada sööki, müüa jäätist jpm. Samuti on plaanis uudse ning Eestis ainulaadse atraktsioonina elamusparki tuua välibatuudiväljak. Väljakul saab olema seitse horisontaalhüppeala ja kolm suur diagonaalset hüppeala. Ääred on kaetud turvavõrguga ja batuudiväljak vastab EU standarditele ning ohutusnõuetele.

2020. aastal plaanitakse avada suvetuubi raja ja suvesuusatamise rajad. Särkineni sõnul on tegemist Eestis ainulaadse atraktsiooniga.

Türi elamuspark asub ilusas metsatukas Kõrgessaare voorestikus endise suusahüppemäe asukohas. 2017. aastal avati madal- ja kõrgseiklusrajad, ja erilahendusega õhusõidud. Adrenaliini lisavad vabalangushüpe, tünnisõit, Tarzani hüpe, vaatetorn ja võimalus sõita trossil jalgrattaga üle oru.

Seikluspargis on viis erinevat rada väga mitmekülgsete mängude ja atraktsioonidega.  Rajad algavad madala lasterajaga ja lõppevad 10-12 m kõrgustel asuvate mängudega. Kõik rajad lõppevad zip-line laskumisega, viimane vabalangushüppega.

Allikas: tyrielamuspark.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles