Põhjakal hakatakse kohalikku toidukultuuri arendama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Põhjaka.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Põhjaka. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

25.-26. märtsil toimub Põhjaka mõisas kohaliku toidutemaatiline TeamLab, millega soovitakse innustada kohalikke toidutootjaid leidma uusi ideid toorainete paremaks väärindamiseks.

Uuringud on kinnitanud, et toidukorvi päritolu on meie inimestele üha olulisem ja toitudes eelistatakse aina enam kodumaal kasvatatud tooraineid.

Üritusest oodatakse osa võtma toidutootjaid (sh põllumajandus-, aia- ja metsasaadused), toitlustusasutusi, kokkasid ja toidugurmaane. Osalejaid juhendavad kogenud kokad, toidudisainerid ning äri- ja turunduseksperdid.

Inspiratsiooni ja teadmisi uutest trendidest köögis jagab kahe Eesti presidendi peakokk ja Terevisiooni kokandussaate juht Indrek Kivisalu. Selleks, et väljatöötatud lahendused ja uued ideed Põhjakast ka välja jõuaksid, toetab osalejaid mentorina hinnatud disaini, brändingu ja turunduse ekspert Markko Karu.

Tegemist on kahepäevase üritusega, kus piirkondlikud tooraine tootjad või vahendajad tutvustavad oma toodete eripära, tarnetingimusi, säilivust ja selle tooraine väärindamise/turustamisega seotud kitsaskohti, millele soovitakse lahendust leida.

Sellele järgneb tunnine "ideede turg", kus kõik osalejad saavad lahendusi pakkuda ja ettevõtetelt lisateavet koguda. Peale seda toimub ideede esitlemine ja meeskondade moodustamine. Viimasel päeval arendatakse ideid edasi ja lõpptulemusena esitletakse žüriile.

Tagasi üles