Rakvere toob Paidesse roose ja muffineid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Teater

Itaalia lavastaja Giorgio Bongiovanni on toonud Rakvere Teatris lavale oma rahvuskaaslase Aldo De Benedetti näitemängu „Kaks tosinat tulipunast roosi”, klassikalise armastusloo, kus omal kohal nii ilusad suured tunded kui ka koomilised juhtumised. 

 

Lugu räägib Marinast ja Albertost, kes on aastaid abielus olnud. Ühel päeval saabub nende ukse taha salapärane kimp tulipunaseid roose. Algab müsteerium, millesse on lisaks neile segatud veel mitmed inimesed. See on armastuse lugu, mille lõpp on üllatus ka asjaosalistele endile.

Näidendist rääkides toob Bongiovanni välja loo universaalsuse. „Kuigi tegevus toimub Roomas, võivad äratundmist, nii heas kui halvas, leida kõik, olenemata rahvusest. Perekond ja abielusuhted on mõistetavad üle maailma.” Lavastaja sõnul näitab lugu, kuidas vahel võidakse reaalse inimese asemel armuda hoopis ideaalidesse või iseenda unistusse ideaalsest armastusest.

Romantilises komöödias mängivad Silja Miks, Liisa Aibel, Margus Grosnõi ja Eduard Salmistu. Lavastust saab Paide Muusika- ja Teatrimajas näha kolmapäeval, 10. aprillil kell 19.

Foto: Rakvere Teater

Samal hommikul kell 12 etendub lastelugu eriti vahvast põrsas Desmondist, kes Vaarikametsas ühes oma sõprade jänese, krokodilliemanda, alligaatori ja põdraemaga peavad jõud ühendama, et nende turvalist elu segama tulnud sookoll kinni püüda. Rootsi muhedal animatsioonil põhinev „Põrsas Desmond ja sookolli lõks” on kantrimuusikaga lastelavastus, helge ja heatahtlik lugu sõprusest ja teiste aitamisest, mis sobib vaatamiseks alates 4. eluaastast. Magnus Carlssoni loo tõi lavale Marko Mäesaar, osades Peeter Rästas, Helgi Annast, Grete Jürgenson, Jaune Kimmel ja Tiina Mälberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles