Kuidas Väätsa Prügila müügist võimalikult palju raha teenida?

Argo Luude
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila
Väätsa prügila Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eestist võib leida hulgaliselt näiteid, kus mõistlikku ja õiget asja on hakatud ajama nii, et välja on tulnud üks suur pudru ja kapsad. Kõrvaltvaatajale tundub, et üheks selliseks õigeks asjaks, mille tegemine väga vussi on läinud, on olnud ka seniste omanike soov müüa Väätsa prügila, kirjutab AS Eesti Keskkonnateenused juhatuse esimees Argo Luude.

Suht noor koolipoiss teab juba, et kui tahad midagi müüa ja selle eest saada võimalikest parimat hinda, siis tasub võimalikult paljudele oma müügisoovist teada anda ja müüa lõpuks sellele, kes pakutava eest oli nõus rohkem maksma. Mingil põhjusel aga otsustati Väätsa prügila müümisega omal ajal teha teisiti, sisuliselt müüdi prügila varad nõndaviisi, et teised potentsiaalsed huvilised isegi ei teadnud, et midagi müüakse. Kahtlused, et sellise müügi korral ei saa omanikud parimat hinda, on üleval tänaseni, sest kes teab, milliseks oleks kujunenud prügila hind siis kui see oleks müüdud avalikult, nii et kõik huvilised nii Eestist kui väljastpoolt seda oleksid saanud teha oma pakkumise.

Tänaseks on müügiprotsess küll seisma jäänud, sest Konkurentsiamet on väljastanud tehingule keelava otsuse ning samuti oleme ise palunud kohtul hinnata, kas tehtud tehing on ikka läbi viidud kõiki häid haldustavasid järgides. Kohus pole antud asjas otsust langetanud, küll on väljastanud esialgse õiguskaitse, mis tähendab, et tehinguga ei tohi enne edasi minna kui lahend kohtuasjas on jõustunud.
Antud protsessis ongi jõutud olukorda, kus õige asi, ehk prügila müük, on viidud ellu vildakalt ja tulemuseks on üksjagu jamasid, mida kõike oleks saanud vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles