Alanud nädala ilm tuleb kuiv ja soe

Silja Vilbu
Copy
Näsiniin on üks esimesi taimi, mis soojemate kevadilmade saabudes õitsema hakkab
Näsiniin on üks esimesi taimi, mis soojemate kevadilmade saabudes õitsema hakkab Foto: Lauri Kulpsoo

Kui seni on kevad kulgenud üsna heitlikult, siis alanud nädalal on põhjust rõõmustada. Vihma ei saja ning päevasel ajal võivad soojakraadid küündida lausa 12ni.

Teisipäeval liigub kõrgrõhkkond üle Leedu Venemaa poole ja selle põhjapoolset serva mööda liigub üle Eesti küll pilveviirge, kuid sadu neist ei tule. Tuul puhub enamasti edelast, on öösel võrdlemisi tugev, päeval mõõdukas, pärastlõunal pöördub lääne poolt alates lõunasse ja kagusse. Õhutemperatuur on öösel -1..-5, saartel ja läänerannikul -1..+1, päeval tõuseb 7..8, kohati 10°C-ni, vaid tuulepealsel rannikul on jahedam.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval ja neljapäeval jääb kõrgrõhkkond Venemaa kohale ja selle lääneserv ulatub üle Eesti ning hoiab taeva laialdaselt selge. Samal ajal Põhjamere äärest survet avaldava madalrõhkkonna tõttu puhub tugev kagu- ja lõunatuul.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Õhutemperatuur on öösiti -2..+2, saartel kuni +4, päeval 10..12, meretuulega rannikul kuni 5°C.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel annab madalrõhkkonna surve järele ja kõrgrõhkkond laieneb enam Eesti kohale. Pilvi on vähe ja ilm kuiv. Tuul jääb nõrgemaks ja puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, saartel ja rannikul 0..+3, päeval 9..12, meretuulega rannikul kuni 4°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles