Toidutööstuseid oodatakse registreeruma avatud toidutööstuste nädalale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta pagar
Marta pagar Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

27. maist kuni 2. juunini toimub juba neljas avatud toidutööstuste nädal, kuhu toidutööstustel on veel võimalik registreeruda. Oma osalemissoovist palub Maaeluministeerium teada anda hiljemalt 10. aprilliks.

 

„Eestis 2018. aastal korraldatud küsitluse andmetel eelistab kodumaist toitu osta 74% vastanutest, kuid tihedas konkurentsis tuleb iga päev teha tööd selle nimel, et ka tulevikus oleks kodumaine toit Eesti inimeste jaoks esikohal ja meie kohalikel ettevõtetel tööd. Sellele aitavad kindlasti kaasa algatused nagu avatud toidutööstuste nädal,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„Et inimesed näeksid ka toodangu köögipoolt ning õpiksid toitu rohkem väärtustama, tuleb neile näidata, milline töö toidutootmise taga tegelikult on.  Samuti suurendab see tarbijate usaldust toidu kvaliteedi ja ohutuse vastu. Seetõttu loodan, et üle Eesti leidub palju missioonitundega toidutootjaid, kes on valmis oma uksed avatud toidutööstuste nädala raames külalistele avama,“ lisas Tarmo Tamm.

Osalema on oodatud kõik ettevõtted, kes tegelevad toidu tööstusliku tootmisega ning turustavad oma toodangut ka jaekaubanduse vahendusel. Huvilistel palutakse osalemissoovist teada anda hiljemalt 10. aprilliks aadressile: eestitoit@agri.ee.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine, avatud toidutööstuste nädal ja avatud talude päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles