Kurgikasvatajale tänavune kevad ei meeldi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere lähedal Eistvere külas varajast kurki kasvatav Kuido Paimla saadab esimese saagi kauplustesse järgmisel nädalal.
Imavere lähedal Eistvere külas varajast kurki kasvatav Kuido Paimla saadab esimese saagi kauplustesse järgmisel nädalal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal üle kümne aasta köögivilju kasvatanud pereisa möönab, et tänavune sombune kevad tegi ta murelikuks, ka suvine tootmine ei paista kerge tulevat.

Järva vallas Imavere lähedal Eistvere külas kasvuhoonetes varajast kurki kasvatav Kuido Paimla teab, et igal aastal näitab loodus üllatuslikku palet. Ühtegi kevadet ei saa teisega võrrelda. Nii võib veebruari algul kurgitaimede kasvuhoonesse istutamist parajaks loteriiks pidada. „Loodusega käsikäes tegutseval ettevõtjal peavad olema tugevad närvid, lausa terasest, ei muud. Põllumehed hoiavad pöidlaid pihus saagikoristuse ajal, mina saagi kasvamise ajal,” tõdeb ta.

Kurk tuleb kätte kallimalt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles