Politseinikud kontrollisid liiklustalgutel enam kui tuhandet liiklusohtlikku kohta

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna võis mitmel pool Eestis teede ääres näha tavapärasest rohkem politseinikke, sest toimusid viiendad liiklustalgud.
Täna võis mitmel pool Eestis teede ääres näha tavapärasest rohkem politseinikke, sest toimusid viiendad liiklustalgud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile varahommikul lõppenud liiklustalgute jooksul rahustasid politseinikud liiklust 1071 paigas üle Eesti. Keskmiselt fikseerisid politseinikud 84 rikkumist tunnis. Lisaks piirkiiruse ületamisele peeti kinni juhtimisõiguseta ja ka joobes roolikeerajaid.

 

Ööpäeva jooksul pidasid politseinikud üle Eesti kinni 2035 sõidukijuhti. 991 sõidukijuhi rikkumised olid kergemad ning nendega viisid politseinikud läbi vestluse lootuses, et inimene parandab oma käitumist rahatrahvita. Tõsisemate rikkumiste puhul määrati sõidukijuhtidele trahvid kiirmenetluse korras või alustati menetlust.

„Viimastel päevadel on jalakäijad, sealhulgas lapsed, saanud liikluses vigastada iga päev. Sellepärast palume autojuhte võtta ülekäigurajale lähenedes hoog maha ning veenduda, et jalakäija on teid märganud. Isegi kui eksib teine osapool, aitate oma hoolimisega elusid säästa,“ ütleb Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe. „Mõtteviis, et linna piires võib ületada kiirust 10 km/h võrra, peaks jääma minevikku.“

Kullamäe lisab, et PPA tänab kõiki inimesi, kes andsid teada ohtlikest kohtadest, märkides neid talgute kaardile. „Täname ka kõiki korralikke liiklejaid, kes teevad endast kõik, et meie teedel oleks turvaline,“ sõnab Kullamäe.

Ööpäeva jooksul pidasid politseinikud üle Eesti kinni 2035 sõidukijuhti.

2018. aastal toimunud liiklustalgutel kontrollisid politseinikud 1067 erinevat kohta ja pidasid kinni 1344 piirkiirust ületanud sõidukijuhti. 1063 rikkumise puhul piirdusid politseinikud toona vestlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles