Türi muuseum kutsub uut näitust uudistama

Silja Vilbu
Copy
Näitus Rändav Pärimuskool
Näitus Rändav Pärimuskool Foto: Türi muuseum

Neljandal aprillil avati Türi muuseumis näitus Rändav Pärimuskool.

Eesti Rahvapärimuse Kool loodi Tartus toomapäeval, 21.detsembril, ning hetkel on käimas 12. tegevusaasta. Pärimuskool seob põlvkondi, on sillaks vana ja uue maailma vahel. See on nagu muuseum- kool, kus üheltpoolt talletatakse ja uuritakse, teisalt jagatakse ja luuakse.

Türil on pärimuskooli esimene näitus Eestis. Siin saab suurepärase ülevaate rahvakalendri sündmustest ajaringis. Kajastatud on Eesti Rahvapärimuse Kooli tegevus: üritused ja koolitused. Lisatud on palju pildimaterjali. Enamik näituse fotosid pärineb Eesti rahvapärimuse Kooli fotoarhiivist aastatel 2008-2018. Teemadena on näitusel esindatud meie pärimused, jutud, laulud, kombed, õuesõpe, suvekool, erinevad programmid ja kursused. Kokkuvõtvamad teemad on pärimuskooli tegutsemine läbi aastate ja Eesti Vabariik 100.

Muuseum kutsub näitusele
Muuseum kutsub näitusele Foto: Türi muuseum

Näitusel eksponeeritud 125 fotot, valiku neist on teinud näituse koostaja Terje Puistaja.

Ühed populaarsemad teemad on aastate jooksul olnud rahvakalendri mängud ja kursused. Mõlemale on pühendatud eraldi roll- up fotodega.

Eesti vabariigi 100 sünnipäeva puhul oli populaarne teema mardi- ja kadripäeva kombestik ja üle- eestiline ettevõtmine Hakkame Santima.

Lisaks fotodele ilmestavad näitust programmide, mängude ja kursuste läbiviimise vahendid ja esemed. Lisatud on arvukalt infomaterjale: voldikuid ja töölehti.

Näitus jääb avatuks kuni 11. maini ja külastada saab teisipäevast kuni laupäevani kella 10.00-17.00. Lisainfot saab telefonil 385 7429.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles