Gümnasistidele loodi uus stipendium

Copy
Türi ühisgümnaasiumi õpilased.
Türi ühisgümnaasiumi õpilased. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa kogukonnafond ja Türi ühisgümnaasium leppisid kokku uue sihtkapitali, Väikese Printsi stipendiumi loomises. 

Sihtkapitali asutaja on Türi ühisgümnaasium, kes soovib jäädvustada oma asutaja ning esimese direktori Ellu Rusi mälestust ja rõhutada väärtuspõhise hariduse olulisust.

Stipendium määratakse gümnasisti(de)le, kes on oma tegemistes silmapaistvalt järginud kooli väärtusi. Kandidaate stipendiumile saavad esitada Türi ühisgümnaasiumi õpilased ja õpetajad.

Väikese Printsi preemia antakse üle kooli kevadisel tänuõhtul, mis tänavu toimub 28. mail.

TÜGi direktor Anneli Eesmaa ütles uue stipendiumi kohta, et selle loomine on imeline viis kooli väärtustele alusepanija mälestuse jäädvustamiseks. «Ellu kaaslased ja õpilased mäletavad teda nende väärtuste kandja ja eeskujuna,» ütles ta. «Kõnekas on ka stipendiumi nimi, sest oma sõnavõttudes kasutas Ellu tsitaate Antoine de Saint-Exupery teosest «Väike prints».»

Kogukonnafondi juhatuse esimees Valev Väljaots meenutas, et Kogukonnafondi 15. aastapäeva tähistamisel avaldas ta arvamust, et tõenäoliselt järgmise viie aasta jooksul ühtegi uut allfondi ei looda, «sest ühe inimese vabatahtliku tegevuse maht on saavutanud piirid».

Nüüd, paar kuud hiljem, nentis Väljaots, et peab uue sihtkapitali loomise osas oma sõnu sööma, sest antud allfondi puhul on väga selge, kes selle sihtkapitali käekäigu eest hea seisavad ja kes on potentsiaalsed annetajad. Samuti on uus allfond senistest eristuv, sest hõlmab väiksemat konkreetset sihtrühma, kelleks on antud juhul Türi ühisgümnaasiumi gümnasistid.

Sihtkapital on avatud, sinna võivad annetada kõik füüsilised ja juriidilised isikud (SA Järvamaa Kogukonnafond, 221023628002, märgusõna «Väike prints»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles