Matkajad võtavad ette teekonna ümber Väinjärve

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Väinjärve kulgev tervisekuu matk on iga-aastane tava.
Ümber Väinjärve kulgev tervisekuu matk on iga-aastane tava. Foto: Erakogu

Juba sel pühapäeval korraldab Koeru kalandus- ja matkaklubi südamekuu terviseürituse, matka ümber Väinjärve.

Kui tavapäraselt on Koeru kandi rahvas harjunud Väinjärve veepeo ajal jooksma ümber järve, siis juba kolmandat kevadet saab sama teekonna läbida kõndides.

Kalandus- ja matkaklubi eestvedaja Jaak Tammik ütles, et teekond ümber järve on 4,2 kilomeetrit pikk. Umbes poolteist kilomeetrit sellest kulgeb teeserva mööda, kuid suurem osa teest tuleb läbida järve ümbruse maastikku mööda.

Kohati võib teel ette tulla ka pehmemaid ja märjemaid kohti, mistõttu soovitas Tammik tossude või tennistega mitte matkale tulla. «Aga kerge kummikud või matkasaapad on igati asjakohased jalatsid, sest põlvist saati vees küll kusagil müttama ei pea,» lausus ta.

Tammik lisas, et tegemist on tavaks saanud kevadmatkaga, kus Koeru kandi rahvas on kevadel ikka rõõmuga osalenud. Ka eelmisel aastal tegi toreda retke läbi 30 inimest. «Oleks tore, kui just sel kevadel õnnestuks meil teha osalejate rekord,» innustas ta inimesi osalema.

Ilma peaks pühapäeval tulema pilves, kuid kuiv. Soojakraade küll palju ei lubata, kuid see ergutabki ehk matkajaid parajat tempot üles võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles