Parimad leivaküpsetajad teevad konkursi tarvis käed jahuseks

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürileib
Jürileib Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ka tänavu tuleb Paide Jürilaadal koduleivaküpsetajate mõõduvõtt. Seega ärgitavad ürituse korraldajad tublisid leivaküpsetajaid katsetama uusi ja huvitavaid retsepte, millega võistlema tulla.

Paide koduleivakonkursi korraldaja Edit Tänavots ütles, et koduleivad seatakse Jürilaadal ritta juba kümnendat korda. Küpsetised on oodatud laupäeval, 27. aprillil Paide keskväljakul üles seatud telki kella 9.45ks. Leibu saab raekotta tuua ka reedel, 26. aprillil kell 9–15.

Tänavots selgitas, et iga leiva juures peaks olema tegija nimi ning eraldi lisatud ka retsept või saamislugu.

Ta märkis, et korraldajail oleks lihtsam, kui leivaküpsetajad annaksid oma osalusest ette teada e-meili aadressil edith@paide.ee. «Aga kui soov osaleda tuleb viimase hetke emotsioonina või sünnib otsus õnnestunud leivateo pealt, on osalejad teretulnud ka registreerumata,» märkis ta.

Parimad leivad selguvad rahvahääletusel. Oluline on nii leiva väljanägemine ja esitlus kui ka maitse.

Ehkki konkursil osalejail sellest enam kasu pole, tegutseb Jürilaada ajal Paide Südamesahvris ka leivaküpsetamise õpituba, kus mitmekordne Jürileiva konkursi võitja Alo Aasma jagab huvilistega oma oskusi, teadmisi ja nippe. Töötuppa tuleb end samuti enne kirja panna ja kell 10.15 kohal olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles