"Tõde ja õigus" ületas veerand miljoni kinokülastaja piiri

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tõe ja õigus» film. Filmivõtted Võrumaal Eesti-Läti piiri ääres.
«Tõe ja õigus» film. Filmivõtted Võrumaal Eesti-Läti piiri ääres. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti Vabariigi 10. aastapäevaks valminud ja juba Eesti ajaloo kõige vaadatumaks filmiks tõusnud  "Tõde ja õigus" ületas 11. aprillil veerand miljoni kinokülastaja piiri.

Varem on  "Tõde ja õigus" püstitanud avanädalavahetuse rekordi 51 239 vaatajaga ning avanädala vaadatavuse rekordi 90 550 kinokülastajaga. Senine rekord kuulus James Cameroni mängufilmile "Avatar", mida käis Eestis vaatamas 194 327 inimest. 

"Viimaste aastatega on Eesti kinopublik kasvanud küll stabiilselt ja märkimisväärselt, aga sellist numbrit ei osanud enne filmi kinodesse jõudmist ilmselt keegi ennustada, sest see on lihtsalt niivõrd uskumatuna tunduv number ning siiani täiesti kaardistamata territoorium. Ja veelgi uskumatum tundub tõsiasi, et see ei ole veel kaugeltki kõik," ütles filmi levitaja Timo Diener.

Film on endiselt kinodes üle Eesti.

Filmi lühisünopsis:

Vargamäe uus ja järeleandmatu peremees peab võitlema raske töö, kiusliku naabri ja omaenda tõekspidamistega, et oma söötis ja vilets maa viljakaks muuta. Ja et tõde ja õigus jumala poolt mahajäetud paigas jalule seada.

Osades: Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja, Ester Kuntu

Režissöör & stsenarist: Tanel Toom

Film valmis Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks ja oli juubeliaasta kinoprogrammi lõppakord. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles