Joosep Laiksoo saatus selgub lähiajal

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui enne aastataguseid traagilisi sündmusi peeti Joosep Laiksood andekaks nooreks rallisõitjaks, on tal tavaliikluses autojuhtimisega raskusi.
Kui enne aastataguseid traagilisi sündmusi peeti Joosep Laiksood andekaks nooreks rallisõitjaks, on tal tavaliikluses autojuhtimisega raskusi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riigikohtu kommunikatsiooniosakonna juhataja Eveli Kuklane ütles, et Joosep Laiksoo kaebus on veel eelmenetluse staadiumis. «Kas asi võetakse menetlusse või mitte, peaks selguma lähiajal,» sõnas Kuklane täna.


3. detsembril tund aega enne tööpäeva lõppu viis Joosep Laiksoo kaitsja Maano Saareväli Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkantseleisse ümbriku kassatsioonkaebusega riigikohtusse.


Mille peale Laiksoo kaebab pole teada.


Postimees on kirjutanud, et arvatavasti kaebab Laiksoo karistuse karmuse peale.


Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Merike Lugna ei usu, et riigikohtu loakogu Laiksoo kaebusele menetlusloa annab.


«Kui see kaebus menetlusluba ei saa, jõustub ringkonnakohtu otsus ja Laiksoo peab vangi minema,» tõdes Lugna Postimehele.


Ent on veel võimalus, et riigikohus menetleb asja, tühistab ringkonnakohtu otsuse ja saadab asja taas esimese astme kohtu arutada.


Tallinna ringkonnakohus karistas Laiksood kaheaastase vangistusega, millest tuleks ära kanda kolm kuud


17aastane Joosep Laiksoo põhjustas üle-eelmise 8. detsembril Mäos autoavarii, milles hukkus kolm inimest: abielupaar Laine (75) ja Heinar (77) Koitla ning suure pere isa Tarmo Vardja (56).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles