Türi valla elanikke oodatakse kogukondade päevale

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa mõis
Laupa mõis Foto: Dmitri Kotjuh

Juba veidi vähem kui kahe nädala pärast oodatakse Türi valla elanikke Laupale kogukondade päevale. Kavas on mitmed arutelud kogukondlikel teemadel ja perepiknik.

Üritust korraldab MTÜ Türi Valla Kodanike Ühendus koostöös teiste MTÜ-de ja kogukonna aktiivsete liikmetega Oisust, Taikselt, Väätsalt, Laupalt, Kärust, Türilt ja väiksematest kohtadest üle valla. Kogukonna päeva peetakse 28. aprillil kell 12–16 Laupa mõisas.

Külalisesinejateks on Aivar Haller ja Artur Talvik. Külalised räägivad kell 12–13 endale südamelähedastel teemadel: kogukonnad, ettevõtlus, haridus (täpsustame teemasid hiljem).

Pärast seda toimub kell 13.00–14.30 osaluskohviku vormis 3x30minutile arutelu kogukondlikel teemadel:

  1. Noorsoo tegevused/kaasamine kogukonnas
  2. OTT (otse tarbijalt tootjale) ja kohalik väikeettevötlus - kohaliku OTTi käimalükkamine ja ühtse andmebaasi loomine kohalikele ettevõtetele,
  3. Kogukonna ja kohaliku omavalitsuse koostöö
  4. Haridus (ideekorje teemal "unistuste kool")
  5. Jagamismajandus transpordis

Iga osaleja saab valida enda jaoks kõige huvitavamad teemad ja osaleda vestlusringides. (Teemades/ajagraafikus võib tulla muutusi sõltuvalt osalejate arvust)

Kell 14.30 tehakse aruteludest kokkuvõtted ja planeeritakse koos järgmisi tegevusi. Kell 15 algab perepiknik!

Korraldajad loodavad, et päevast saab iga-aastane traditsioon, mida korraldada valla erinevates toredates kohtades.

Loe Türi valla kogukondade päeva kohta lähemalt Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles