Toidukogumispäevadel näitasid järvakad samasugust lahkust nagu jõuludelgi

Kuido Saarpuu
Copy
Toidupank Türil.
Toidupank Türil. Foto: Silvi Lukjanov

Eelmisel reedel ja laupäeval toimusid Toidupanga kevadised toidukogumispäevad. Järvamaal sai toitu annetada Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis.

Järvamaa toidukogumispäevade eestvedaja Tiina Larven MTÜst SESOK kinnitas, et siinne toidukogumiskampaania läks kenasti. „Kokku annetati Toidupangale 1050 kg erinevaid toiduaineid. See on samas suurusjärgus kui meie jõulukogumiselgi,“ selgitas ta. „Traditsiooniliselt oli kõige enam pudrumaterjali, kokku 256 kg, makaronitooteid kogunes 232 kg, purgisuppe 132 kg, lisaks maiustustusi ja teisi toiduaineid. Suur suur aitäh kõikidele annetajatele ning tublidele vabatahtlikele!“

Kokku annetati kevadistel toidukogumispäevadel poekülastajate poolt 31173,39 kilo toidukaupa puuduses elavate inimeste jaoks.

Toidukogumispäevad toimusid 46 toidupoes.

Kõige populaarsemate annetatud toidukaupade pingerida jäi samaks. Kõige rohkem annetati kuivained (pudrumaterjal, tangained), kokku 6686 kilo. Kuivainetele järgnes pasta- ja makaronitoodete kategooria, mida annetati kokku 5581 kilo. Kolmandal kohal olid purgisupid ja purgitoidud, mida annetati 4819 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles