Tänasel tantsupäeval saab ühiselt tantsida

Kuido Saarpuu
Copy
EV100 juubeliaasta lõpupeo ühistantsimine Pärnus Endla teatri ees.
EV100 juubeliaasta lõpupeo ühistantsimine Pärnus Endla teatri ees. Foto: Urmas Luik

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts koos Vikerraadioga kutsub 29. aprillil taas kõiki ühiselt tantsima! Juba 11ndat korda tähistatakse ühistantsimisega rahvusvahelist tantsupäeva.

Eesti laulu ja tantsu juubeliaastal tantsime Kihnu pärimustantsu Terve vald, mis on tantsupidude kroonitantsu Tuljak eelkäija. Tantsu kirjelduse, muusika ja video leiab seltsi kodulehelt errs.ee

Vikerraadiost kõlab muusika juubeliaasta puhul kahel korral – traditsiooniliselt kell 13:05 ja lisaks veel 18:55 (siis on ka Paide vallimäel ühistantsimine). 

Traditsiooniliselt:

1. Häälesta oma raadio 29. aprillil kell 13.05 Vikerraadio sagedusele – sealt tuleb muusika.

2. Kutsuge sõbrad, töökaaslased või terve pere tantsupõrandale ning tantsige rõõmu ja lustiga!

Tantsule ei ole keelatud kutsuda ka võhivõõraid. 

3. Võistlusel osalemiseks filmige oma tantsu ning laadige see YouTube’i. Video nimeks pange „Rahvusvaheline tantsupäev 2019 – TANTSIVA SELTSKONNA NIMI“.

Lingi oma videost palume saata aadressile errs@errs.ee. Huvitavamaid tunnustatakse.

Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta tähistamine:

Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta vääriliseks tähistamiseks kutsume ühiselt tantsima piirkondade ja kogukondade keskustes Tervet valda ja teisi pärimustantse. Vikerraadiost kõlab ka kell 18.55 tantsu Terve vald muusika.

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts korraldab 29. aprillil ühistantsimise Tallinnas Vabaduse väljakul algusega kell 18:30. Oma tulekust on teada andnud rohkem kui 800 tantsijat.

Ühised õhtused tantsimised toimuvad veel Otepääl, Valgas, Tõrvas, Juurus, Kohilas, Märjamaal, Sadalas, Tabasalus, Pärnus, Jõhvis, Võrus, Vastseliinas, Antslas, Kajamaal, Valtus, Tsirguliinas ja mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles