Nädala lõpus keerab ilm jahedamaks tagasi

Silja Vilbu
Copy
Pilvine taevas.
Pilvine taevas. Foto: Lauri Kulpsoo

Kui viimastel päevadel on saanud rõõmustada peaaegu et suvise sooja üle, siis nädalavahetusel keerab ilm veidi jahedamaks tagasi. Riigi ilmateenistus ennustab, et alates pühapäevast õhutemperatuur mõnda aega üle 15 kraadi ei tõuse.

Reedel jõuab lõunapoolse madalrõhuala piirest meile pisut niiskemat õhku, kuid vihm kõikjale ei jõua ja ka sajuhulk pole enamasti suur ning seetõttu püsib laialdaselt väga kõrge tuleoht! Öö on pilvisem, päeval vahelduvad pilverüngad selgemate laikudega. Siin-seal tuleb hoog vihma, võib ka äikest olla. Idakaare tuul on öösel mõõdukas, päeval on põhjarannikul puhanguid 12-13 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 14..19, Lõuna-Eestis kuni 21°C.

kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
kuvatõmmis: ilmateenistus.ee Foto: Ilm reedel

Laupäeval tõmbub madalrõhuala uuesti tagasi ja algab põhjapoolse kõrgrõhkkonna tugevnemine. Öösel sajab Ida-Eestis veel siin-seal vihma, päeva peale pilved hõrenevad ja ilm on peamiselt sajuta. Tuul on öösel mõõdukas ja puhub idakaarest, päeval algab ida- ja kirdetuule tugevnemine. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 15°C-st Virumaal kuni 21-22°C-ni Lääne- ja Lõuna-Eestis, meremõjuga rannikul on jahedam.

kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
kuvatõmmis: ilmateenistus.ee Foto: Ilm laupäeval

Pühapäeval jõuab kõrgrõhkkond Soome ja selle vahetus läheduses on meil taevas selge. Puhub tugev kirde- ja idatuul, puhanguid 14, rannikul 18 m/s, õhtul jääb nõrgemaks. Õhumass vahetub jahedama vastu ja õhutemperatuur on öösel 1..6, Lääne- ja Lõuna-Eestis kuni 8..9°C, päeval 9°C-st Virumaal kuni 14°C-ni Lääne- ja Lõuna-Eestis.

kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
kuvatõmmis: ilmateenistus.ee Foto: Ilm pühapäeval
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles