Mai esimene nädal tuleb jahedapoolne ja mõnede vihmahoogudega

Silja Vilbu
Copy
BBC ennustab Eestile jahedat kevadilma
BBC ennustab Eestile jahedat kevadilma Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi ilmateenistus lubab uue nädala alguseks pigem veidi jahedamat lma. Õhutempereatuur ei tõuse üle 15 kraadi ning nädala teises pooles võib ka vihma sadada.

Esmaspäeval laieneb kõrgrõhkkond jõulisemalt Läänemere äärde. Öö on selge, päeval on vaid õhukest kõrget pilvevinet ja ilm on ikka kuiv. Kirde- ja idatuul jääb tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, saarte rannikul üle +5°C, päeval 11..15°C, Hiiumaa rannikul ja Soome lahe ääres jääb alla 10°C.

Ilm esmaspäeval
Ilm esmaspäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäev jätkub kõrgrõhkkonna servas valdavalt sajuta ilmaga. Idakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -1..+4°C, meretuulega rannikul on kuni +6°C, päeval 10..15°C, põhjarannikul võib pisut jahedam olla.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval läheneb Soomest madalrõhulohk. Öö on veel selge ja vaikne. Päev on pilvisem, aga tänastel andmetel ikka sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, rannikul kuni +7°C, päeval 12..17°C.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju suureneb. Lisandub pilvi ja siin-seal sajab veidi vihma. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval 12..17°C.

Reedel jätkub madalrõhkkonna servas sajuhoogude, tuulise ja jaheda ilmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles