Nädalavahetuse ilm tuleb kõike muud kui kevadine

Silja Vilbu
Copy
Lörts kevadel
Lörts kevadel Foto: Meelis Meibaum

Riigi ilmateenistus lubab nädalavahetuseks mitte just kige kevadisemat ilma: öösiti on miinuskraadid ja päeval võib lörtsi sadada. Ilm läheb uuesti soojemaks alles järgmise nädala keskpaigast.

Laupäeva öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ja saju võimalus on väikse. Lääne- ja loodetuul ulatub Soome lahe ääres puhanguti 15 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on 0..-5, meretuulele avatud rannikul kuni +4°C. Samal ajal jääb madalrõhuala Põhja-Euroopa õhuruumi ja selle serva mööda liigub väike rahulik osatsüklon Läänemere põhjavete kohale. Ümbritsev pilveala jõuab juba hommikuks Lääne-Eesti kohale ning toob lörtsi ja vihma. Päevaks laienevad sajupilved üle Eesti. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on 5..9, Lõuna-Eestis tõuseb 11..12°C-ni.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeva öö hakul on laialdaselt vihma- ja lörtsihooge, pärast keskööd jääb sajuhooge harvemaks. Päev on tõusva õhurõhu foonil küll pilverünkadega, aga sajuhooge on vaid üksikuid. Läänekaare tuul on tugevam öösel, ulatub puhanguti 12-13 m/s, päev on rahulikum. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 6..11°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Riigi ilmateenistus hoiatab, et lörtsi ja madalate temperatuuride tõttu on teedel libeduse oht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles