Järva-Jaani on kogunenud sajad kettagolfarid

Merit Männi
Copy
Foto: Arto Saar

Laupäeva hommikul kell 7 anti Järva-Jaanis avastart kettagolfivõistlusele "Järva-Jaani 100", mis tõi kokku 400 kettagolfi harrastajat.

Discgolfi maratoni ühe eestvedaja Arto Saare sõnul on Järva-Jaani kokku tulnud võitlejad üle Eesti. Kuigi 100 korviga võistlusrada on linnulennult 14 kilomeetri pikkune, kulub võistlejatel selle läbimiseks tõenäoliselt maha kõndida koguni ligi 25 kilomeetrit.

Maratoni läbimise reeglid on lihtsad: liigutakse loosi teel valitud neljaliikmeliste võistkondadena ühe korvi juurest teise. Rohkem punkte kogub see, kes toimetab ketta korvi võimalikult väheste visetega, kusjuures oluline pole raja läbimise kiirus. Võisteldakse kolmes klassis, mehed kahes reitinguklassis ning naised ühes. Vaata võistlusjuhendit SIIT.

Kettagolfimaraton leiab Järva-Jaanis aset  juba kolmandat korda, esmakordselt pandi saja korviga rada Eesti Vabariigi juubeliaasta puhul üles 2017. aastal.

Toona rääkis Arto Saar, et tegemist on esimese omataolise discgolfimaratoniga ning nii pikka rada pole teadaolevalt maailmas veel tehtud. Järva-Jaani discgolfi klubi eestvedamisel toimuvale võistlusele oli siis kirja pannud ennast üle 250 võistleja, mis oli samuti rekordiline. Järgmisel, 2018. aastal ol võistlejaid juba 400, samuti tänavu.

Vaata tulemutse kohta SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles