Heategevuslik teatejooks täitis Paide kesklinna rõõmsate lastega

Kuido Saarpuu
Copy

Täna oli üle-eestiline heategevuslik teatejooks, mis kutsub toetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi  laiendamist.

 

Paides oli teatejooksu start keskpäeval kesklinna staadionil. Eelkirjapaneku põhjal oli jooksjaid üle 500.

Jooksu avas Paide linnapea Priit Värk, soojenduse viisid läbi õpetaja Karin Kitt ja Paide linnameeskonna jalgpallurid

Kokku võtab teatejooksust osa üle 12 000 koolinoore 26 kohas üle Eesti. Osavõtjad olid V–IX klasside õpilased, kes võistlevad kaheksaliikmeliste võistkondadena.

Jooksu avas Paide linnapea Priit Värk, soojenduse viisid läbi õpetaja Karin Kitt ja Paide linnameeskonna jalgpallurid

„Aitame koguda toetust Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse läheduses paikneva ratastoolikasutajate mängupargi laienduseks. Sel aastal kavandatakse Haapsalu mänguparki mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega,“ ütles teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

„Suve lõpuks tahaksime jõuda Haapsalus sinnamaale, et mänguparki minnes ei peaks laps mõtlema, kas ta saab sinna ratastooliga või tuleb karkudega või tuleb niisama joostes,“ ütles Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas.

Ratastoolikasutajate mängupark rajati aasta tagasi ning seal on praegu olemas ratastoolikasutajatele mõeldud spetsiaalne kiik, karussell ja takistusrajad. Neile, kes on ratastoolis, tähendab see võimalust värskes õhus aega veeta ning samal ajal õppida ratastooliga munakiviteel sõitmist, äärekivide ja veerennide ületamist, et tänavatel liikudes ennast kindlamini tunda. Park on avatud nii Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse patsientidele, linlastele kui ka turistidele.

Teatejooks oli 14. korda.

TOETA

Toetada saab helistades heategevusnumbrile 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole Swedbank pangas EE292200221066301357.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus on Eesti suurim liikumispuudega inimestele taastusraviteenuse osutaja. Aastas käib seal ravil ligikaudu 3500 inimest, sealhulgas liikumisvõime kaotanud lapsed. Inimesed, kellel õnnetuse või haiguse tõttu on liikumisvõime vähenenud, saavad Haapsalus taastusravi ja nad õpivad oskusi, mida on vaja igapäevaelus hakkamasaamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles