Üleriigiline emadepäeva kontsert toimub esimest korda Paides

Kuido Saarpuu
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Iga-aastast üleriigilist emadepäeva kontserti on peetud traditsiooniliselt mitu aastat järjest Tallinnas. Tänavu kolib kontsert pealinnast väljapoole ning vallutab Paide Muusika- ja Teatrimaja suure lava.

Kunstilise juhi Kuno Kerge sõnul ongi eesmärk tuua kontsert pealinnast välja ja korraldada seda edaspidi erinevates maakondades, Paidest saab asi alguse. Kontserdiprogramm on Kuno Kerge sõnul sisutihe ning selles kombineeritakse erinevaid etteasteid, nii nagu ikka perekonnas, kus ühe katuse all elavad ja toimetavad eri isiksused, lapsed, noored ja vanad.

Kaasatakse nii kohalikke kui ka muid tuntud ja armastatud artiste. Kontserdi pealkiri „Sinult saadud kingitus“ kannab endas sõnumit, mida lavaprogramm edasi annab. Emalt on saadud suurim kingitus: elu ja kõik, mis elu toidab ehk ema tingimusteta armastus ning hool.

Lavale on kokku toodud mitmekesine seltskond: kohalik Paide Hammerbecki poistekoor koos tuntud solistidega, nagu Uku Suviste ja Jarek Kasar. Armastatud näitleja Laine Mägi laulab vanaema rollis koos noore solisti Herman Avandiga Lembit Veevo laulu „Minu vanaema“. Laval laulavad veel EMLS X üle-eestilise poiste-solistide võistulaulmise solistid ja Tartu Akadeemiline meeskoor.

Kaasatakse nii kohalikke kui ka muid tuntud ja armastatud artiste. Kontserdi pealkiri „Sinult saadud kingitus“ kannab endas sõnumit, mida lavaprogramm edasi annab.

Publikut ootab emadepäeva kontsert pühendusega kõikidele emadele: humoorikad etteasted segatuna emotsionaalsete ja hoogsamate numbritega. Nii mõnedki laulud tulevad üllatusena ja esmaesitlusena.

Kontserti kantakse üle ETV-s, kohal on Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Eesti Naisliidu esindaja Siiri Oviir kuulutab välja aasta ema 2019. Televaatajatele võib kontsert tunduda ehk kinnine ja ainult kutsetega, aga tuleb rõhutada, et kõik on oodatud vaatama ja kuulama. Kontsert on tasuta!

Kl 16 alguse saav kontsert on hea võimalus Paide ja Järvamaa emadele ning peredele, et astuda koduuksest välja ning osaleda üleriigilisel kontserdil, kus laval on Eesti tipptegijad koos kohalike sõprade ja tuttavatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles