Türi pitsa pälvis Virumaa lehetegijate seas suurimat poolehoidu

Pitsa katteks sai komponendid iga ostja ise valida

FOTO: Marko Saarm / Sakala

Itaaliast pärineva pitsa kohta on igal eestlasel oma arvamus. Milline on just see “õige ja hea”, sõltub muidugi sööjast. Kuigi keskmine eestlane tunnistab hea pitsana enamasti rikkaliku kattega lahtist soolast pirukat, on ka neid, kes hindavad kõrgelt just õhukest põhja ja ürtide rohkust.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Virumaa Teataja toimetuse rahvas otsustas välja selgitada kõige parema pitsa, mida Rakverest osta on. Et pitsad oleksid võrreldavad, otsustasime keskenduda hakkliha sisaldavale kattele. Seitsmest pitsaga kauplevast paigast kuuest me selle ka leidsime, ühes hakklihakattega pitsat ostu hetkel ei olnud, seetõttu asendasime selle kanapitsaga.

Pitsasid arvustas kümme inimest, andes hindeid skaalal 1–5 (üks kõige halvem, viis kõige parem) ning pingerida moodustus keskmise hinde järgi.

Tagasi üles