Järvamaa koolid ja lasteaiad saavad toetust droonide ja robootikaseadmete ostmiseks

Kuido Saarpuu
Copy
VILJANDI, EESTI02OKT18
Lendav droon.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI02OKT18 Lendav droon. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Selgunud on Hariduse Infotehnoloogia SA ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvooru tulemused - tänavu saab 89 kooli ning 96 lasteaeda tehnoloogiaõppeks vajalike seadmete ostmiseks toetust kokku 290 000 eurot. 3D modelleerimise ja robootikaseadmeid, droone jt uusi õppevahendeid jõuab kõigisse Eesti maakondadesse.

 

Toetust saanud koolid ja lasteaiad Järvamaal: Albu Põhikool, Ambla-Aravete Kool, Imavere Põhikool, Koeru Keskkool, Roosna-Alliku Lasteaed Hellik, Järva-Jaani Gümnaasium, PAIde Lasteaed, Peetri kool, Retla-Kabala Kool ja Türi Lasteaed.

“Tänavu meieni jõudnud taotlused olid põhjalikult läbimõeldud,” ütleb ProgeTiigri programmi juht Kristi Salum. “See teeb rõõmu – kui kõik on korralikult ette valmistatud, siis tõenäoliselt sujub ka seadmete rakendamine hästi. Samas tegi see hindamiskomisjonile valiku tegemise keeruliseks.”

“Koolid ja lasteaiad on lastele IT oskuste õpetamist väga tõsiselt võtnud,” lisab Kristi Salum. “Tehnoloogiaõppest osa saavate õpilaste hulk on suur ning seadmeid on plaanis lõimida erinevatesse õppeainetesse. Rõõmustavalt palju oli näha ka koostööd teiste õppeasutuste ja huviringidega. Selle kõige põhjal tundub küll, et meie innovatiivsete õpetajate käe all on lastel kõik eeldused saada tulevikus loovateks innovaatoriteks.”

Ühtekokku laekus 399 taotlust. Kokku saab toetust 89 kooli ning 96 lasteaeda kogusummas 290 000 eurot ning positiivse vastuse saanud õppeasutusi on kõigis maakondades.

Ühtekokku laekus 399 taotlust. Kokku saab toetust 89 kooli ning 96 lasteaeda kogusummas 290 000 eurot ning positiivse vastuse saanud õppeasutusi on kõigis maakondades.

Taotluste põhjal on suurenenud õppeasutuste huvi 3D modelleerimise ja droonide vastu ning palju sooviti soetada ka HITSA haridusuuenduse piloteerimisprogrammi raames katsetatud tehnoloogilisi õppevahendeid.

Seadmete kasutuselevõtu toetamiseks töötatakse Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi toel välja digitaalseid õppematerjale. Samuti korraldab Hariduse Infotehnoloogia SA koolitusi, et toetada õpetajaid seadmete kasutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles