Volikogu aseesimees lahkus skandaali tõttu parteist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlet Palmiste
Arlet Palmiste Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas Ambla volikokku valitud ja selle praegune aseesimees Arlet Palmiste esitas erakonnale väljaastumisavalduse.

Kuma raadio kodulehel on avaldatud Palmiste kiri:

Aastaid tagasi astusin Isamaaliitu, sest see erakond tundus mulle tollal oma maailmavaatelt ja tõeskpidamistelt ainuõige valikuna. Mulle sümpatiseeris austus eesti keele, eesti rahva ja maa vastu. Erakonna eesotsas olid tollal väärikad, ühiskonnas kõrgelt aksepteeritud oma ala asjatundjad ja arvamusliidrid. Mul oli hea meel, et ma sain kuuluda seltskonda , kellele vaadata alt üles.


Erakonna liitumine Res Publicaga tõi kaasa küll hetkelise edu valmistel, kuid praegu võib õelda, et pikas perspektiivis hävitas Isamaaliidu näo ja puhta ilmavaate. Liitumine erakonnaga, kes oli kiiresti oma reitingut kaotamas, kellel puudus siis ja puudub ka praegu ainult talle omane maailmavaade, mis oli seest tühi ja populismil põhinev, oli viga. Kaks erakonda ei ole kokku kasvanud, sest nägemused ausast ja korrektsest asjaajamisest on väga erinevad. Erakonna sees, kus peaks toimuma töö ühiste vaadete ja eesmärkide nimel, toimuvad inetud poliitilised mängud ja vastastikused ärategemised paistavad välja kogu üldsusele. Sees olijad teadsid seda niigi ammu.

Dialoog juhtkonna ja liikmete vahel on olematu. Ainsana võtab söna erakonna siselistides Mart Laar. Teiste tegevuste põhjendusi või maailmapilti ma ei tunne.
Täna ei ole see enam see erakond, millega ma liitusin. Ma ei suuda inimestele otsa vaadata ja selgitada, et kõik on JOKK, kui me samas kõik teame, et tegemist on valega. Paljud asjad on kuhjunud ja ületanud viimaste sündmuste ajal igasugused piirid. Jäägem oma südamele truuks ja tunnistagem ka vigu. Sellisena on inimene oluliselt rohkem austust väärt.
Lugupidamisega
Arlet Palmiste
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles