Perearstide päev: perearstid hoiavad kogu pere tervist

Kuido Saarpuu
Copy
Arst uurib digilugu
Arst uurib digilugu Foto: SCANPIX

Pühapäeval, 19. mail tähistatakse ülemaailmset perearstide päeva, mis kannab tänavu tunnuslauset “Family doctors – caring for you for the whole of your life”.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esimees Le Vallikivi nendib, et kogu maailmas rõhutatakse perearstide unikaalset rolli pakkuda arstiabi sünnist surmani.

„Perearsti töö on kõige põnevam, mitmekesisem ja toredam töö maailmas,“ kinnitab Vallikivi.

„Perearstidel on võimalus tegeleda oma patsientidega juba enne nende sündi, kui neist on olemas vaid mõte nende ema ja isa peas, jälgida laste inimeseks kasvamist, olla olemas täiskasvanueas, mil kunagisel maimikul on juba endalgi lapsed, toetada ja aidata ka vanavanema ja vaarvanema eas, kui abivajadus on kõige suurem – ja seda kogu elukaare mitmekesisuses, mitte ainult hädade ja haiguste, vaid ka väikeste võitude, eneseületamiste, rõõmude ja terviseotsimiste korral,“ räägib Vallikivi ning lisab: „Perearsti jaoks ei lõppe patsiendi lugu mitte kunagi kabinetiukse ühekordse sulgumisega  ja mõistatama jäämisega, mis sellest inimesest edasi sai, sest alati on sellel jutul olemas järgmine peatükk järgmiste kohtumistega. Loodetavasti on ka aastal 2025 igal Eesti inimesel väga hea perearst olemas!“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles