Tugev konkurents ohjab lillelaadal hinnatõusu

Tiit Reinberg
Copy

Türi lillelaadale saabunud taimemüüjad tunnistasid, et külma kevade tõttu peaks taimed tänavu varasemast kallimad olema, kuid tugeva konkurentsi tõttu pole suur hinnatõus võimalik.

Tiit Purika Tiidu talust selgitas, et kui eelmisel aastal küsis ta tomatitaime eest 1.30 eurot, siis tänavu sooviks ta saada ühe taime eest poolteist eurot. Milliseks kujuneb hind ja kas see kolme päeva jooksul ka muutub, oleneb sellest palju saabub laadale rahvast ja mida teevad konkurendid.

Hinnatõus on Purika selgitusel vajalik, sest tänavu kulus kasvuhoone kütmisele palju kütust ja see viis taimede omahinna üles. "Need kevadised öökülmad tegid palju kahju," sõnas ta.

Maarahva poe müüja Õnne Luik pahandas samamoodi külma kevade üle ja selgitas, et seetõttu ei saagi nemad tänavu laadal kurgitaimi müüa. Tomatitaimi on selle eest kaasa võetud aga ligemale tuhat ja nende hinnaks on 1,2 eurot.

Keijo Saukkonen Tolgo talust selgitas, et hind pole kivisse raiutud ja müüjad jälgivad konkurentide tegevust, mistõttu pole võimatu, et hinnad hakkavad kõikuma. Saukkonen peab tomatitaime õiglaseks hinnaks 1,5 eurot.

Kõige odavamalt saab laadalt kätte maitsetaimed, mille hinnad algavad 50 sendist.

Viimastel aastatel on nõutud kaubaks õitsevad lilleamplid, mille hinnad jäävad vahemikku 12 - 22 eurot.

Kurgi- ja paprikataimede eest küsitakse samuti ligikaudu poolteist eurot.

Rooside hinnad jäävad vahemikku 5 - 7 eurot. Samas hinnaklassis on enamik marjapõõsaid. Puuistikute eest tuleb välja käija laias laastus 25 eurot. Palju on laadal ka õitsvaid peiulilli, mille hinnad kõiguvad ühe euro ümber.

Türi lillelaadal pakub oma kaupa tänavu ligemale 700 kauplejat ja taimede müüjaid on võrreldes varasemate aastatega rohkem.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles