Maanteeratturid tuhisevad reedel Järvamaalt läbi

Kuido Saarpuu
Copy
TRT03: TARTU GRAND PRIX : TARTU, EESTI, 30MAY15 - 
Tour of Estonia.
Tartu Grand Prix grupis
TRT03: TARTU GRAND PRIX : TARTU, EESTI, 30MAY15 - Tour of Estonia. Tartu Grand Prix grupis Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavunene Tour of Estonia ehk Eestimaa velotuur tuleb vaatemängulise uuendusega: esimest korda pärast 2013. aastat avab tuuri Tallinna tänavatel sõidetav proloog.

Neljapäevast laupäevani kestev UCI 2.1 kategooria profiratturite velotuur toob stardijoonele 15 meeskonda üle saja ratturiga.

Tänavuse tuuri teeb eriliseks neljapäeva õhtul Tallinna lauluväljaku ümbruses sõidetav 3,7-kilomeetrine proloog.

Tour of Estonia peakorraldaja Indrek Kelgu ütlust mööda on ratturite koha pealt on avaetapp kindlasti huvitav, sest proloogi rada on väga mitmekesine: on kiire ja sirge lõik, järsk tõus, samuti on hoogsaid laskumisi ja osavust nõudvaid kurve. "Pealtvaataja seisukohalt on proloog hästi vaadatav, seda näiteks nii tõusul kui ka lauluväljaku territooriumil,“ lisas ta. Kelk märkis veel, et kindlasti lisab proloog vürtsi kogu Tour of Estonia käigule. „Eks üks proloogi programmi lülitamise põhjus ongi, et see tagab aktiivsema võidusõidu järgnevatel etappidel. Teise etapi stardis on selged vahed sees, mis tähendab, et tagant tulijatel tuleb hakata vahesid tagasi sõitma ja liidrimeeskonnal liidrisärki kaitsma,“ selgitas ta.

Tour of Estonia teine etapp on tavapärane Tallinna–Tartu GP (tänavu 187 km), mis kulgeb trassil Tallinn – Jüri – Alavere – Albu – Aravete – Järva-Jaani (esimene vahefiniš eeldatavasti kl 13) – Vaimastvere – Jõgeva – Palamuse – Luua – Lähte – Tartu.

Velotuur lõppeb laupäeval, kui Taaralinnas kihutatakse haarav Tartu GP (173 km). Nagu tavaks saanud, kulgeb Tartu GP 9,6 km pikkusel ringil, mille sisse mahuvad ka kurikuulsad Jakobi ja Vanemuise tõus.

Rattanädalavahetus kulmineerub pühapäeval Eesti maanteerattahooaja tippsündmuse, 38. Tartu rattaralliga, mille starti ootavad korraldajad ligi 4000 ratturit. Laupäevasele lasteüritustele on oodata vähemalt 3500 last. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles