Laskurid kõmmutasid märke

Kuido Saarpuu
Copy
Jahilaskmine.
Jahilaskmine. Foto: AP / Scanpix

Laupäeval toimus Türil, Lokuta lasketiirus traditsiooniline haavlilaskmise seeriavõistluse Türi Compak Sporting teine etapp. Osales 23 laskurit üle Eesti.

Võstluste korraldaja Ülo Mets andis teada, et võistlus peeti formaadis, kus kõik laskurid lasid eelvõistlusel 50 märki Compak Sportingu haavliaskmise harjutust, mille järel selgusid auhinnasaajad veteranide ja juunioride klassis.

Absoluutarvestuse võitjate väljaselgitamiseks lasid kuus põhivõistluse parimat, sõltumata vanuseklassist, täiendavad 15 märki poolfinaalis. Poolfinaalis lastud 15 märgise seeria tulemusele lisati põhivõistluse tulemus, misjärel selgusid nii viienda kui ka kuuenda koha omanikud. Poolfinaali põhjal kolmanda ja neljanda koha tulemuse saanud laskurit lasid täiendava 15 märgilise finaalseeria pronksmedali ja poolfinaalis esimese teise koha tulemuse saanud laskurid hõbe- ning kuldmedali väljaselgitamiseks. Medaliheitluses laskuri varasemad tulemused arvesse ei läinud ja alustati niiöelda nullseisust.

Võistlusraja profiil oli seekord oli Ülo Metsa hinnangul raske ja see kajastus veidi ka tulemustes. „Võistlus ise aga tavapäraselt pingeline,“ ütles ta.

Kuldmedalimatšis  kohtusid veteranide klassi kuuluv Oskar Paukku ja Eero Kajakas. Seekord väljus võitjana duellist Eero Kajakas. Pronksmedaliduellis kohtusid Karl Raaga ja tulemuse üle meeldivalt üllatanud, veel juunioride klassi kuuluv koerulane Jarl-Joosep Ilves. Ilves näitas kindlust ka medalikohtumises ja väljus duellist võitjana.

Seeriavõistluse järgmine etapp toimub 8. juunil. (JT)

TULEMUSED

Absoluutarvestus: I Eero Kajakas Järvamaa, põhivõistlus 41/50, poolfinaal +põhivõistlus 51/65st, finaal 14/15st, II Oskar Paukku Järvamaa, põhivõistlus 40/50, poolfinaal +põhivõistlus 54/65st, finaal 11/15st, III Jarl-Joosep Ilves Järvamaa, põhivõistlus 31/50, poolfinaal + põhivõistlus 42/65st, finaal 11/15st.

Veteranid: I Oskar Paukku Järvamaa, 41 tabamust 50st, II Olev Tiisler Järvamaa, 33 tabamust 50st, III Enno Jeršov Lääne-Virumaa, 33 tabamust 50st.

Juuniorid: I Jarl Joosep Ilves Järvamaa, 34 tabamust 50st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles