Konkurss Keskkonnakäppadele ja noore looduskaitse märgile tiheneb

Kuido Saarpuu
Copy
Keskkonnakäpp
Keskkonnakäpp Foto: Indrek Arula

Keskkonnaministeerium tunnustas juba kuuendat korda koole ja lasteaedu, lapsi, õpetajaid ja organisatsioone, kes on panustanud keskkonnahariduse edendamisse, tõstnud keskkonnateadlikkust või andnud oma panuse looduse heaks.

Keskkonnakäpa konkursi võitjad kogunesid Tallinnasse Energiakeskusesse, kus auhinnad andis üle keskkonnaminister Rene Kokk.  Minister Rene Kokk: "Mul on hea meel, et seekord esitati konkursile palju taaskasutusele ja keskkonnasäästlikkusele suunatud vahvaid ideid. 61 projekti üle terve Eesti on muljetavaldav. Ja nagu ajalugu on näidanud, siis Noore looduskaitsja märgi saajad jätkavad aktiivset tegutsemist keskkonna vallas ka edaspidi.""

Kogukonna Kaasamine 2019

Nurme Kool

Algatus: Nurme koolilaste rajakaamera

Nurme Kooli loodussõbrad on tegutsenud koos Looduskalendri aasta looma kodulehe toimkonna ja Eesti Jahimeeste Seltsi „Koolilaste rajakaamera vabatahtliku liikumisega.“ Uurida koos oma kodukandi linnu-ja loomariigi mitmekesisust on põnev tegevus.

Viies sihtrühmas - koolid, lasteaiad, õpilasrühmad, õpetajad ja organisatsioonid, anti välja kuni 5 käppa - Tark tarbija, Tubli tegutseja, Õnnelik õppija, Kogukonna kaasaja ja Rahva lemmik. Innovaatilised ideed ulatusid rajakaameratest ja lasteaias loomade kasvatamisest kuni vanade voodite ja külmkappide taaskasutamiseni.

Noore looduskaitsja märki annab Keskkonnaministeerium välja alates 2011. aastast ja kuni 30 märki korraga. Märgiga tunnustatakse noore, kuni 26-aastase aktiivse looduskaitsja tegevust, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisele. Sel aastal pälvis Noore looduskaitsja märgi 23 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles