Paide sai esimese teraapiakoeratiimi

Silja Vilbu
Copy
Elo Urb ja saksa dogi Aurora – Paide päris esimene teraapiakoeratiim
Elo Urb ja saksa dogi Aurora – Paide päris esimene teraapiakoeratiim Foto: Teele Raja

Pühapäeval viidi Türi Toimetulekukoolis läbi järjekordne teraapiakoeratiimide eksam, mille sooritasid edukalt Elo Urb ja saksa dogi Aurora – Paide päris esimene teraapiakoeratiim.

Elo Urb on 32 aastane Paide lasteaia õpetaja ja Tallinna ülikooli eripedagoog-nõustaja eriala magistritudeng. Tema partner Aurora on just äsja kaheaastaseks saanud väga tasakaalukas ja sõbralik dogineiu. Aurora on ka esimene oma tõu esindaja, kes Eestis selle eksami läbis.

Elo on saavutatu üle väga uhke ning nendib, et saksa dogide kasvatajana teeb teda rõõmsaks teadmine, et teraapiatööks sobivate eeldustega koer on tema enda aretustöö tulemus. Koos soovivad nad sügisest toetada nii laste kui eakate heaolu parandamise protsesse oma kogukonnas.

Toimunud eksamil osales kokku kaheksa koera ja koerajuhti üle Eesti ja sündmus oli eriline mitmel põhjusel. Nimelt oli tegemist Eesti järjekorras juba viietestkümnenda Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu teraapiakoerte eksamiga ja juunis saab viis aastat päris esimesest eksamist ning on tore, et just nüüd sai üks tiimidest oma unikaalseks ID numbriks EST2019100 ehk nüüd on üle Eesti juba üle saja eksami sooritanud tiimi.

Lisaks Paidele said oma esimese teraapiakoeratiimi veel Keila ja Põlva ja tõugude loetelusse lisandusid dobermann ja saksa dogi.

Mittetulundusühing Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing on 2008. aastal loodud üleriigiline katusorganisatsioon, mis esindab füüsilisi ja juriidilisi isikuid, kes töötavad koos teraapiakoertega tervishoiu-, haridus- ja sotsiaalvaldkonnas või on seotud teraapiakoerte kasvatamise ja ettevalmistamisega tööks. Ühing on ainus organisatsioon Eestis, mis viib läbi sobivushindamisi, koolitab ning eksamineerib teraapiakoeratiime ning viib igapäevaselt ettevalmistuse saanud koeratiimid kokku klientidega, aitab programmide jaoks välja töötada sobiliku tegevusplaani, metoodika  ja standardid ning koordineerib tiimide tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles