Järgmiste päevade ilm tuleb soe, kuid vihmane

Silja Vilbu
Copy
Suur rünksajupilv
Suur rünksajupilv Foto: Lugeja pilt

Nädalavahetuseks prognoosib riigi ilmateenistus üsna sooja ilma, küll aga võib siin-seal vihma sadada. Järgmise nädala algus kulgeb sarnases rütmis. Tänaseks päevaks on riigi ilmateenistus aga üle Eesti äikesehoiatuse andnud.

Reedel areneb Läänemerel väike osatsüklon ja see liigub päeval üle Eesti itta. Mitmel pool sajab hoovihma, päeval on sadu tugevam mandril, on äikesest, rahet ja tugevaid tuulepuhanguid. Öösel puhub nõrk kagu ja lõunatuul, päeval pöördub tuul läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 15..20°C, päeval 17..24, ennelõunal Ida-Eestis kuni 27°C. °C.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval õhurõhk Läänemere ümbruses tõuseb. Öösel sajab Ida-Eestis veel vihma, on äikest, päeval on sajuvõimalus väga väike. Puhub valdavalt mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 19..25°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäev määrab ilma nõrgalt väljendunud kõrgrõhuhari ja on valdavalt sajuta, kuid öösel on mitmel pool udu. Tuul on muutliku suunaga ja nõrk. Õhutemperatuur on öösel 9..15°C, päeval 21..26°C, rannikul kohati paari kraadi võrra vähem.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Järgmise nädala esimeses pooles on ööd valdavalt sajuta, päeval sajab kohati hoovihma. Puhub nõrk või mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 18..24°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles