Laupa ja Imavere ühendvõistkond tuli olümpiasarjas kolmandaks

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Marko Mumm/EKJL

TV 10 olümpiastarti alustas juba 48. hooaega. See on kergejõustiku võistlussari, kus alustasid oma sportlasteed Eesti tuntud kergejõustiklased nagu Gerd Kanter, Ksenja Balta, Rasmus Mägi ja Järvamaalt näiteks Grit Šadeiko jne. Sel aastal osales võistlustel üle 80 erineva kooli ja igal alal oli lubatud vanuseklassides osaleda vaid kahel sportlasel.

Esmakordelt otsustas sarjas osaleda ka Laupa-Imavere ühendvõistkond, kes peale esimest etappi läks koheselt ka väikeste koolide arvestuses võistlussarja juhtima. Liidrina pidasid nad vastu kõik neli esimest etappi ja kasvatasid oma edu enne viimast etappi 700 punktini. Viimasel etapil toimus mitmevõistlus, mis andis sama palju punkte, kui terve aastaga juba kogutud punktisumma. Kaks päeva väga pingelisi võitlusi, eneseületamisi, rõõmu ja pisaraid, tõid Laupa-Imavere ühendvõistkonnale suurepärase kolmanda koha.

Võistkondlikult tegi parima tulemuse Gaimo Salumäe, kes võitis 1000m jooksus kolmanda koha. Mitmevõistluses tegi parima tulemuse Andreas Kase, kes lõpetas väga tugeva 12.kohaga. Võistluste kägus tehti väga palju isiklike rekordeid ja noored näitasid, et on võimelised veel palju rohkemaks. Laupa - Imavere ühendvõistkonda esindasid finaalis Andreas Kase, Gaimo Salumäe, Marko Moorits, Keimo Salumäe, Heidi Krik, Iris Jurtšenko ja Marve Mägi. Lisaks neile esindasid võistkonda erinevatel etappidel Ingermai Rohtsalu, Leida Riin Loog, Mairon Luhamaa, Sandra Tänna, Laura-Liis Oeselg ja Kennert Vellemäe. Neid treenisid Laupa Põhikooli õpetaja Liisa Gritšenko, Imavere Põhikooli õpetaja Taiga Laur ja Kergejõustikuklubi Järvala treener Leonhard Soom.

Väikeste koolide arvestuses võitis Avinurme Gümnaasium 35762 punktiga. Teise koha sai Osula Põhikool 35661 punktiga ja kolmandaks tuli Laupa Põhikooli - Imavere Põhikooli ühendvõistkond 34603 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles