Vaata järgi: milline tuleb jaaniaja ilm

Silja Vilbu
Copy
Jaanituli Paides
Jaanituli Paides Foto: Anne Põder

Riigi ilmateenistus ennustab, et jaanilaupäeval, mis langeb tänavu pühapäevasele päevale, vihma ei kalla. Laupäeval ja esmaspäeval võib siiski kohati sademeid tulla.

Reedel (21.06) liigub madalrõhulohk koos külma frondiga üle Eesti. Öösel sajab hoovihma kohati ja on võimalik äike, päeval on sajuhooge laialdaselt ja on äikest. Tuul pöördub päeval lõunakaarest läänekaarde ja on nõrk, kuid äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur öösel 13..18, päeval jõuab tõusta mandril 25..28-ni°C, saartel ja läänerannikul on veidi jahedam.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval (22.06) eemaldub väga soe õhumass Venemaale ja Lääne-Euroopast suureneb kõrgrõhuharja mõju. Öösel sajab Ida-eestis veel hoovihma ja on äikest, päeval erinevate rõhkkondade piirialal sajab kohati hoovihma. Edela- ja läänetuul tugevneb, rannikul ulatuvad puhangud 15-17 m/s. Õhutemperatuur öösel 10..15, Kagu-Eestis ja rannikul kuni 17°C, päeval 17..23°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Jaanilaupäevaks (23.06) sirutub meie kohale kuiva ilma tagava kõrgrõhuala idaserv, mis ulatub ka jaanipäeval (24.06) ja teisipäeval (25.06) servapidi üle Baltimaade. Ilm on enamjaolt sajuta. Samas Jaaniõhtu on tuuline, öö aga jahedapoolne ja päev mõõdukalt soe.

Väike vihmavõimalus Põhja- ja Ida-Eestis vähenev tänastel arvutustel veelgi, alla 20%.

Pühapäeval (23.06) ehk jaanilaupäeval on sajuta mõõduka läänekaare tuulega ilm. Õhutemperatuur öösel 7..12, rannikul kuni 15, päeval 18..23°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Esmaspäeval (24.06) on olulise sajuta ilm. Puhub mõõdukas loode- ja läänetuul, põhjarannikul on tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur öösel 7..12, rannikul kuni 15, päeval 17..23°C.

Uue nädala teises pooles võib ilm vihmale minna. Õhutemperatuur võib siiski kerkida 25 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles