Maamaksu tasumiseks saab edaspidi tellida e-arve

Kuido Saarpuu
Copy
Maamaks.
Maamaks. Foto: Caro / Scanpix

E-maksuametis/e-tollis valmis uuendus, mis võimaldab edaspidi tellida maamaksunõuete tasumiseks e-arve. Esimest korda saab e-arve tellida maamaksu tasumise tähtpäevaks 1. oktoobriks.

E-arve saab tellida internetipangast, arved.ee veebilehelt ja e-maksuameti/e-tolli rubriigi „Nõuded ja kohustused“ menüüpunkti „e-arve tellimine“ kaudu. Tellimus jääb kehtima ka järgnevatele maamaksu nõuetele, mille tasumise tähtpäevad on igal aastal 31.märtsil ja 1. oktoobril. E-arveid hakatakse pankadesse edastama 11 päeva enne tasumise tähtpäeva neile klientidele, kellel on sel hetkel e-maksuametis/e-tollis kehtiv e-arve tellimus.

Kuna alates 1. juulist saab riigiasutustele saata üksnes e-arveid ja ka mujal sektorites minnakse aina rohkem digiarvetele üle, siis uue teenusega pakub maksu- ja tolliamet samuti klientidele võimalust mugavalt ja kontaktivabalt edaspidi oma maamaksukohustus täita. E-arve on mugav võimalus täita maamaksukohustus tähtaegselt, vältides tasumise tähtpäeva ületamist ning sellega seoses intressi lisandumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles